להאיר את הבית
שיחה עם הצלמת והפעילה החברתית שירז גרינבאום
יום רביעי | 8.5.24 | 20:30 | כרטיס: 50 ש"ח
להרשמה לחצו כאן
לפני 15 שנים, לאחר נתק ארוך, חידשה הצלמת והפעילה החברתית שירז גרינבאום את הקשר שלה עם אביה מיכאל גרינבאום, הלום קרב ממלחמת יום הכיפורים. את מערכת היחסים שהלכה והתהדקה עם הזמן היא ליוותה במצלמתה עד למותו לפני כמעט שנה. פרויקט הצילום המתמשך התגבש לארכיון שאותו היא מכנה 'האינדקס הבלתי אפשרי', ומכיל תצלומים שמתעדים את אביה במקומות אליהם ליוותה אותו: חדרי המתנה, תורים של בירוקרטיה אינסופית, קליניקות של רופאים ומטפלים, וגם בים ובטקסי זיכרון לחללים. הפרויקט היה מועמד לפרס מיתר למצוינות בצילום לשנת 2022, ותצלומים מתוכו הוצגו בתערוכת יחידה בגלריה 8P בספטמבר האחרון, רגע לפני מלחמת אוקטובר.
במקביל, הפרויקט הוביל אותה להקים בשנת 2020 את הפורום ׳להאיר את הבית: דור שני לפוסט טראומה צבאית׳, אשר מפעיל קבוצות טיפוליות לבנים ובנות להורים פוסט טראומטיים, ומקדם מודעות וחקיקה בנושא.
שירז גרינבאום היא צלמת, עורכת ספרים ופעילה חברתית. בשנים האחרונות היא מנהלת את 'מבואות: קרן הרעיונות ע"ש יואב בראל' שמקדמת אמנות ותרבות במרחב הוירטואלי, ועורכת את האתר 'מדף: ספרים שהם אמנות' שמנגיש ספרי אמן בפורמט דיגיטלי.
כחלק מתפישתה את הצילום ככלי לאקטיביזם חברתי ופוליטי, הייתה פעילה בקולקטיב הצילום 'אקטיבסטילס' במשך שמונה שנים, עד לשנת 2019. במסגרתו ליוותה מאבקים חברתיים ופוליטיים מתוקשרים יותר ופחות, ובהם המאבקים לדיור ציבורי, פרשת ילדי תימן, מזרח ובלקן, המאבק של גבעת עמל לפיצוי הוגן, נשים בשחור, ועימותים בגדה המערבית.
שיחה על הפעילות החברתית והפוליטית שלה בנושא דור שני לפוסט-טראומה צבאית, ונושאים פוליטיים וחברתיים בוערים נוספים.
ועל הצילום כאפשרות לפעולה, לשינוי ולריפוי אישי, משפחתי וחברתי.
התצלום מתוך 'האינדקס הבלתי אפשרי', פרויקט הצילום ארוך השנים שלה עם אביה.
כרטיס: 50 ש"ח | מומלץ להירשם מראש, מספר המקומות מוגבל
להרשמה לחצו כאן